Gala 12. edycji festiwalu OFF CAMERA

Restauracje Fiorentina i Szara Gęś miały przyjemność stworzenia menu dla gości gali, która odbyła się 3 maja 2019 r. w Galerii Sztuki Polskiej XIX w. w krakowskich Sukiennicach. Wydarzenie było elementem festiwalu OFF CAMERA, który restauracje Grupy MSHG wspierają od wielu lat.

Menu na tę okazję przygotowali: Chef Kuchni Robert Koczwara i Sous Chef Grzegorz Przebinda z Restauracji Fiorentina oraz Szef Kuchni Szarej Gęsi – Michał Stężalski. Panowie wybrali przemyślany układ dań nawiązujący do kuchni polskiej, w którym znalazły się zarówno pozycje wegetariańskie, jak i mięsne. Bazą dla serwowanych specjałów były jak zawsze w naszym wykonaniu wysokiej jakości składniki lokalne. Postawiliśmy również na współpracę z dostawcami ekologicznymi.

Zgodnie z ustaleniami z organizatorami festiwalu OFF CAMERA doborowi menu, jego ekspozycji i podaniu towarzyszyła filozofia zero waste i no plastic. Smaki cateringu w wykonaniu Restauracji Fiorentina i Szara Gęś oraz przyświecające mu wartości w pełni docenili goście gali – zaproszeni uczestnicy festiwalu, wśród których nie zabrakło wielu znakomitości ze świata filmu z Polski i zza granicy.

Fiorentina była również restauracją partnerską programu Mastercard OFF Spot, dzięki czemu uczestnicy OFF CAMERA mogli smakować naszych dań z upustem 10%.

Dodaj komentarz