Dining Experience | New Year's Eve

Przygotowaliśmy dla Was wyjątkową ofertę sylwestrową na ten rok.
Wyśmienita kolacja degustacyjna z niepowtarzalnymi daniami, podczas której będziecie mogli również zdegustować zwycięskich potraw szefa kuchni Roberta Koczwary z konkursu Wine&Food Noble Night 2018. Do tego idealnie dobrane wina, które na pewno wprowadzą Was w szampański nastrój.
Przywitajmy wspólnie Nowy Rok!

  • Liczba wszystkich miejsc: 70
  • Największa sala: 22 miejsca
  • Ilość sal: 4
  • Klimatyzacja

SYLWESTER 2018/2019/ Menu degustacyjne

NEW YEAR’S EVE 2018/2019/ Tasting Menu

APERITIF

KIELISZEK SZAMPANA MARQUIS BEL AIRES
Glass of champagne Marquis Bel Aires

AMUSE BOUCHE

FOIE GRAS/WANILIA/ORZECHY LASKOWE/KONFITURA Z FIG/DYNIA/PEDRO XIMENEZ
Foie Gras/vanilla/hazelnuts/fig confiture/pumpkin/Pedro Ximenez

MAŁŻE ŚWIĘTEGO JAKUBA/SOCZEWICA/KASZANKA BOUDIN NOIR/SCORZONERA/ZIELONE JABŁKO/MASŁO
Escalops/lentils/Black Pudding/salsify/green apple/butter
Albarinio DO Rias Baixas, Bouza do Rei

SIEKANA WOŁOWINA/OSTRYGA/GRZYBY PIOPPINO
Beef tartar/oyster/pioppino mushroom
Riesling Gutswein, Weingut Thörle, Rheinhessen

WĘDZONE TAGLIOLINI/OWOCE MORZA/CUKINIA/CZOSNEK
Smoked tagliolini/seafood/zuccini/garlic
La Croix au Garde Blanc AOC Sancerre, Domaine Henry Pelle

OKOŃ/BRUKSELKA/ORKISZ/ŚWIEŻE ZIOŁA
Sea bass/brussels sprouts/spelled/fresh herbs
Verdejo Fermentado en Barrica DO Rueda, Jose Pariente

JAGNIĘCINA/SOCZEWICA/GALARETKA Z BAROLO/JAŁOWIEC
Lamb/lentils/Barolo’s jelly/juniper
Amayna Syrah Leyda Valley, Vina Garces Silva

BERGAMOTKA/KOKOS/LIMONCELLO
Bergamoth/coconunt/limoncello

CZEKOLADA/BOROWIK/FASOLA TONKA/ROKITNIK
Chocolate/boletus/tonka bean/sea buckthorn
Tokaji Oremus, Late Harvest

Cena za osobę 430 zł/
Price per person 430 zlotys

Parowanie win 210zł/
Wine pairing 210 zlotys

Cena obejmuje menu degustacyjne wraz z aperitifem/
Price includes tasting menu and aperitif

Skontaktuj się z nami



tel. +48 12 426 46 08   |    e-mail: restauracja@fiorentina.com.pl