Veuve Clicquot Yellow Foodie Week

W dniach 20-26 maja w Fiorentinie zapraszamy do kosztowania wyjątkowego menu w ramach Veuve Clicquot Yellow Foodie Week. Jest to projekt zainicjowany przez markę szampańską Veuve Clicquot przy współpracy z Justyną Adamczyk, Redaktor Naczelną Gault&Millau Polska. Głównym celem projektu jest prezentacja idei food-pairingu z szampanem. Myśl przewodnia wydarzenia to „It is all about ̶f̶o̶o̶d̶-̶p̶a̶i̶r̶i̶n̶g̶ fun-pairing!”.

Potrawy przybiorą piękne kolory, a unikalne połączenia smakowe zaskoczą nawet tych, którzy często odwiedzają restauracje. Do projektu dołączyło 18 kreatywnych szefów kuchni z najlepszych restauracji w Polsce – w tym gronie znalazła się oczywiście także Restauracja Fiorentina z Szefem Kuchni Robertem Koczwarą. Przygotował on specjalne 3-daniowe menu, które idealnie komponuje się z szampanami domu Veuve Clicquot: Yellow Label Brut, Rosé, Demi-Sec i Vintage 2008.

Smakowanie wyjątkowego menu możliwe będzie tylko w dniach 20-26 maja. Zapraszamy do dokonania rezerwacji:
Telefon: +48 12 426 46 08
E-mail: rezerwacje@fiorentina.com.pl

Więcej informacji o projekcie można znaleźć na stronie: www.yellowfoodieweek.pl

Dodaj komentarz