Oferujemy Państwu 3 sale dostępne na lunch, obiad, kolację lub na wiele indywidualnych okazji, takich jak przyjęcia okolicznościowe, przyjęcia firmowe i integracyjne, przyjęcia świąteczne, spotkania biznesowe (z możliwością rezerwacji całej restauracji na wyłączność), kolacje połączone z degustacją wina i profesjonalnym szkoleniem winiarskim w zakresie odpowiednim do oczekiwań gości.

+48 12 426 46 08 / rezerwacje@fiorentina.com.pl

  • Przyjęcia okolicznościowe
  • Przyjęcia świąteczne
  • Przyjęcia firmowe
  • Spotkania integracyjne
  • Spotkania biznesowe
  • Kolacje z winem
Fiorentina restauracja włoska steki bistecca alla fiorentina
Bistecca alla fiorentina

 Naszą specjalnością jest wspaniała bistecca alla fiorentina – czyli stek po florencku. Sekret bistecca alla fiorentina tkwi w wyjątkowym sposobie cięcia mięsa i jego jakości. Wyglądem przypomina T bone steak, zawsze zawiera kość z częścią polędwicy po jednej stronie, a rostbefu po drugiej. Mięso na naszą bistecca pochodzi z 8 letnich krów rasy Angus i Hereford, jest sezonowane przez minimum 30 dni zanim można je odpowiednio zgrillować. Bistecca alla fiorentina serwowana jest zawsze krwista- wówczas można w pełni delektować się jej wyjątkowym smakiem.

Tradycja & nowoczesność

W naszej karcie oprócz unikatowych steków fiorentina znajdą Państwo dania bazujące na tradycyjnych włoskich składnikach podane w nowoczesnych aranżacjach, nieoczywiste połączenia smaków, produkty świeże, nieprzetworzone i nie zawierających konserwantów. Potrawy przygotowane z najwyższą starannością, z pełną dbałością o szczegóły i składniki serwowane w kilku odsłonach w czasie jednego kulinarnego doświadczenia.

Fiorentina restauracja włoska menu
Fiorentina restauracja włoska składniki
Najlepsze składniki

Nasze menu zmienia się wraz z nastaniem kolejnej pory roku – hołdujemy produktom najwyższej jakości. Do makaronów używamy tylko najlepszego gatunku mąki z pszenicy durum. Ciasto do naszej pizzy przygotowujemy zaś według tradycyjnej receptury pizzy rzymskiej. Jako składników używamy wyłącznie mąki, soli, oliwy i zakwasu. Następnie ciasto dojrzewa 24 h, dzięki czemu jest lekkie i aromatyczne. Pizza wypiekana jest we włoskim piecu Stefano Ferrara opalanym drewnem w temperaturze 360 st.