Dining Experience | New Year's Eve

We have prepared a special New Year’s offer for this year for you.
Excellent tasting dinner with unique dishes, during which you will also be able to taste the winning dishes of the chef Robert Koczwara from the Wine & Food Noble Night 2018 contest. For this perfectly selected wine that will surely bring you into a champagne mood.
Let’s welcome the New Year together!

  • Number of all seats: 70
  • The largest room: 22 places
  • Number of rooms: 4
  • Air conditioning

SYLWESTER 2018/2019/ Menu degustacyjne

NEW YEAR’S EVE 2018/2019/ Tasting Menu

APERITIF

KIELISZEK SZAMPANA MARQUIS BEL AIRES
Glass of champagne Marquis Bel Aires

AMUSE BOUCHE

FOIE GRAS/WANILIA/ORZECHY LASKOWE/KONFITURA Z FIG/DYNIA/PEDRO XIMENEZ
Foie Gras/vanilla/hazelnuts/fig confiture/pumpkin/Pedro Ximenez

MAŁŻE ŚWIĘTEGO JAKUBA/SOCZEWICA/KASZANKA BOUDIN NOIR/SCORZONERA/ZIELONE JABŁKO/MASŁO
Escalops/lentils/Black Pudding/salsify/green apple/butter
Albarinio DO Rias Baixas, Bouza do Rei

SIEKANA WOŁOWINA/OSTRYGA/GRZYBY PIOPPINO
Beef tartar/oyster/pioppino mushroom
Riesling Gutswein, Weingut Thörle, Rheinhessen

WĘDZONE TAGLIOLINI/OWOCE MORZA/CUKINIA/CZOSNEK
Smoked tagliolini/seafood/zuccini/garlic
La Croix au Garde Blanc AOC Sancerre, Domaine Henry Pelle

OKOŃ/BRUKSELKA/ORKISZ/ŚWIEŻE ZIOŁA
Sea bass/brussels sprouts/spelled/fresh herbs
Verdejo Fermentado en Barrica DO Rueda, Jose Pariente

JAGNIĘCINA/SOCZEWICA/GALARETKA Z BAROLO/JAŁOWIEC
Lamb/lentils/Barolo’s jelly/juniper
Amayna Syrah Leyda Valley, Vina Garces Silva

BERGAMOTKA/KOKOS/LIMONCELLO
Bergamoth/coconunt/limoncello

CZEKOLADA/BOROWIK/FASOLA TONKA/ROKITNIK
Chocolate/boletus/tonka bean/sea buckthorn
Tokaji Oremus, Late Harvest

Cena za osobę 430 zł/
Price per person 430 zlotys

Parowanie win 210zł/
Wine pairing 210 zlotys

Cena obejmuje menu degustacyjne wraz z aperitifem/
Price includes tasting menu and aperitif

Contact with Us



tel. +48 12 426 46 08   |    e-mail: restauracja@fiorentina.com.pl

Dining Experience | New Year's Eve

Przygotowaliśmy dla Was wyjątkową ofertę sylwestrową na ten rok.
Wyśmienita kolacja degustacyjna z niepowtarzalnymi daniami, podczas której będziecie mogli również zdegustować zwycięskich potraw szefa kuchni Roberta Koczwary z konkursu Wine&Food Noble Night 2018. Do tego idealnie dobrane wina, które na pewno wprowadzą Was w szampański nastrój.
Przywitajmy wspólnie Nowy Rok!

  • Liczba wszystkich miejsc: 70
  • Największa sala: 22 miejsca
  • Ilość sal: 4
  • Klimatyzacja

SYLWESTER 2018/2019/ Menu degustacyjne

NEW YEAR’S EVE 2018/2019/ Tasting Menu

APERITIF

KIELISZEK SZAMPANA MARQUIS BEL AIRES
Glass of champagne Marquis Bel Aires

AMUSE BOUCHE

FOIE GRAS/WANILIA/ORZECHY LASKOWE/KONFITURA Z FIG/DYNIA/PEDRO XIMENEZ
Foie Gras/vanilla/hazelnuts/fig confiture/pumpkin/Pedro Ximenez

MAŁŻE ŚWIĘTEGO JAKUBA/SOCZEWICA/KASZANKA BOUDIN NOIR/SCORZONERA/ZIELONE JABŁKO/MASŁO
Escalops/lentils/Black Pudding/salsify/green apple/butter
Albarinio DO Rias Baixas, Bouza do Rei

SIEKANA WOŁOWINA/OSTRYGA/GRZYBY PIOPPINO
Beef tartar/oyster/pioppino mushroom
Riesling Gutswein, Weingut Thörle, Rheinhessen

WĘDZONE TAGLIOLINI/OWOCE MORZA/CUKINIA/CZOSNEK
Smoked tagliolini/seafood/zuccini/garlic
La Croix au Garde Blanc AOC Sancerre, Domaine Henry Pelle

OKOŃ/BRUKSELKA/ORKISZ/ŚWIEŻE ZIOŁA
Sea bass/brussels sprouts/spelled/fresh herbs
Verdejo Fermentado en Barrica DO Rueda, Jose Pariente

JAGNIĘCINA/SOCZEWICA/GALARETKA Z BAROLO/JAŁOWIEC
Lamb/lentils/Barolo’s jelly/juniper
Amayna Syrah Leyda Valley, Vina Garces Silva

BERGAMOTKA/KOKOS/LIMONCELLO
Bergamoth/coconunt/limoncello

CZEKOLADA/BOROWIK/FASOLA TONKA/ROKITNIK
Chocolate/boletus/tonka bean/sea buckthorn
Tokaji Oremus, Late Harvest

Cena za osobę 430 zł/
Price per person 430 zlotys

Parowanie win 210zł/
Wine pairing 210 zlotys

Cena obejmuje menu degustacyjne wraz z aperitifem/
Price includes tasting menu and aperitif

Skontaktuj się z nami



tel. +48 12 426 46 08   |    e-mail: restauracja@fiorentina.com.pl

Fiorentina

Inspiracją do powstania Fiorentiny była przepełniona duchem renesansu, stolica słonecznej Toskanii – Florencja. Wnętrza restauracji łączą sielankowy klimat Florencji z dostojną architekturą Krakowa. Fiorentina oferuje to, co jest kwintesencją włoskiej kuchni. Bazuje na najlepszych składnikach, sprowadzanych z różnych regionów Włoch. Fiorentina Ristorante Pizzeria otrzymała rekomendacje Forbes.

  • Liczba wszystkich miejsc: 70
  • Największa sala: 22 miejsca
  • Ilość sal: 4
  • Możliwość sali na wyłączność
  • Ogródek: 40 miejsc
  • Klimatyzacja
  • Muzyka na zamówienie
  • Specjalność kuchni: Bisteccaalla Fiorentina – stek po florencku

Lunch

Ceny od 55 zł / osoba
Serwowany 3 daniowy Lunch

Kolacje

Ceny od 110 zł / osoba
Serwowana kolacja 4 daniowa z wodą, kawą lub herbatą

Kolacje w formie bufetu

Cena od 150 zł / osoba
Selekcja przekąsek, dań głównych i deserów serwowanych w formie bufetu

Kolacje z winem

Ceny od 180 zł / osoba
Czterodaniowa kolacja w połączeniu z odpowiednimi winami, wodą, kawą lub herbatą

Kolacje komentowane z sommelierem

Ceny od 250 zł / osoba
Kolacja komentowana przez dyplomowanego sommeliera wraz z czterodaniową kolacją w połączeniu z odpowiednimi winami, wodą, kawą lub herbatą

Kolacje & turniej degustacyjny

Cena od 350 zł
Kolacja w formie bufetu połączona ze scenariuszem integracyjnym w postaci „Turnieju Degustacyjnego”. Współzawodnictwo uczestników w różnych konkurencjach winiarskich pod okiem utytułowanego sommeliera.

Skontaktuj się z nami



tel. +48 12 426 46 08   |    e-mail: grupy@fiorentina.com.pl

Restauracja Fiorentina
ul. Grodzka 63, 31-044 Kraków

Godziny otwarcia:
poniedziałek – niedziela 12.00 – 23.00

Telefon: +48 12 426 46 08
E-mail: rezerwacje@fiorentina.com.pl

Znajdź nas na:
          

Fiorentina restauracja włoska

Fiorentina Restaurant
Grodzka Street 63, 31-044 Kraków

Opening hours:
Monday – Sunday 12.00 – 23.00

Telephone: +48 12 426 46 08
Email: rezerwacje@fiorentina.com.pl

Find us in social media:
          

Fiorentina restauracja włoska

Fiorentina offers quintessential Italian cuisine – simple and joyfully composed of the best produce imported from various parts of Italy. We like to cook and we are happy to be able to realise our ideas inspired by different culinary experiences.

Our menu changes 4 times a year. We use only best quality products, fresh and seasonal, without any artiftcial additives. We prepare all dishes exclusively based on our own unique recipes. All our pastas and raviolis are made at our restaurant from the highest quality ingredients: Italian Polselli flour, water, eggs.

Fiorentina oferuje to co jest kwintesencją włoskiej kuchni – prostotę i zarazem radość komponowania potraw, bazując na najlepszych składnikach sprowadzanych z różnej części Włoch. Cieszy nas gotowanie i to, że możemy w tym miejscu realizować nasze pomysły i przepisy inspirowane rozmaitymi doświadczeniami kulinarnymi.

Nasza karta zmienia się ok 4 razy w roku – hołdujemy produktom najwyższej jakości, produktom nieprzetworzonym i produktom sezonowym, z których możemy wydobyć esencję smaku i sprawić by proponowane kompozycje były wyjątkowe. Wszystkie dania przygotowujemy wyłącznie w oparciu o własne niepowtarzalne receptury. Wszystkie nasze makarony i ravioli są produkowane w naszej restauracji z najlepszej jakości składników: włoskiej mąki POLSELLI wody, jaj.

Oferujemy Państwu 3 sale dostępne na lunch, obiad, kolację lub na wiele indywidualnych okazji, takich jak przyjęcia okolicznościowe, przyjęcia firmowe i integracyjne, przyjęcia świąteczne, spotkania biznesowe (z możliwością rezerwacji całej restauracji na wyłączność), kolacje połączone z degustacją wina i profesjonalnym szkoleniem winiarskim w zakresie odpowiednim do oczekiwań gości.

+48 12 426 46 08 / rezerwacje@fiorentina.com.pl

  • Przyjęcia okolicznościowe
  • Przyjęcia świąteczne
  • Przyjęcia firmowe
  • Spotkania integracyjne
  • Spotkania biznesowe
  • Kolacje z winem
Fiorentina restauracja włoska steki bistecca alla fiorentina
Bistecca alla fiorentina

 Naszą specjalnością jest wspaniała bistecca alla fiorentina – czyli stek po florencku. Sekret bistecca alla fiorentina tkwi w wyjątkowym sposobie cięcia mięsa i jego jakości. Wyglądem przypomina T bone steak, zawsze zawiera kość z częścią polędwicy po jednej stronie, a rostbefu po drugiej. Mięso na naszą bistecca pochodzi z 8 letnich krów rasy Angus i Hereford, jest sezonowane przez minimum 30 dni zanim można je odpowiednio zgrillować. Bistecca alla fiorentina serwowana jest zawsze krwista- wówczas można w pełni delektować się jej wyjątkowym smakiem.

Tradycja & nowoczesność

W naszej karcie oprócz unikatowych steków fiorentina znajdą Państwo dania bazujące na tradycyjnych włoskich składnikach podane w nowoczesnych aranżacjach, nieoczywiste połączenia smaków, produkty świeże, nieprzetworzone i nie zawierających konserwantów. Potrawy przygotowane z najwyższą starannością, z pełną dbałością o szczegóły i składniki serwowane w kilku odsłonach w czasie jednego kulinarnego doświadczenia.

Fiorentina restauracja włoska menu
Fiorentina restauracja włoska składniki
Najlepsze składniki

Nasze menu zmienia się wraz z nastaniem kolejnej pory roku – hołdujemy produktom najwyższej jakości. Wszystkie dania przygotowujemy wyłącznie w oparciu o własne niepowtarzalne receptury. Wszystkie nasze makarony i ravioli są produkowane w naszej restauracji z najlepszej jakości składników: włoskiej mąki POLSELLI, wody i jaj.

We have 3 rooms available for lunch, dinner or supper, or for various individual occasions, such as special occasion parties, corporate and social events, festive events, business meetings (including the option of the exclusive booking of the entire restaurant), wine-tasting dinners paired with professional wine training suited to guests’ expectations.

+48 12 426 46 08 / rezerwacje@fiorentina.com.pl

  • Special occasion parties
  • Festive events
  • Corporate and social events
  • Integration meetings
  • Business meetings
  • Wine-tasting dinners
Fiorentina restauracja włoska steki bistecca alla fiorentina
Bistecca alla fiorentina

Our specialty is the delicious Bistecca a la Fiorentina – that is beefsteak Florentine style. The secret of Bistecca a la Fiorentina lies in the unique way of cutting meat and its quality. It looks like a T-bone steak and always contains a bone with fillet (tenderloin) on one side and strip steak on the other side. The meat for our bistecca comes from 8-year-old Angus and Hereford cows and is left to mature for a minimum of 30 days before it can be properly grilled. Bistecca a la Fiorentina is always served rare – then its exceptional taste can be fully appreciated.

Tradition & modernity

In our menu, you will also find dishes based on traditional Italian ingredients, served in modern arrangements, non-obvious combinations of flavours, fresh, unprocessed ingredients, with no preservatives. The dishes are prepared with the utmost care, with great attention to detail, and served in different guises during your culinary experience.

Fiorentina restauracja włoska menu
Fiorentina restauracja włoska składniki
The best ingredients

Our menu changes according to the seasons of the year – we are committed to products of the highest quality. We use only best quality products, fresh and seasonal, without any artiftcial additives. For pastas, we only use the finest durum wheat flour.

team-member-img

Robert Koczwara

Chef

He has been involved with gastronomy since 1995. He specialises in Italian cuisine; has participated in numerous internships and trainings in Italy, inter alia in Piemonte and Tuscany. He has been co-developing his first sister restaurant Trattoria Mamma Mia since it was opened in 2006. In subsequent years he was responsible for training chefs for new restaurants in the group: Bianca, Boscaiola, La Grande Mamma and The Spaghetti. Asked about his definition of the ideal chef, he indicates diligence, reliability and commitment. In his private life, he is a lover of travelling, endlessly devoted to his children with whom he loves to spend his spare time.

team-member-img

Grzegorz Przebinda

Sous Chef

His adventure with the culinary began 12 years ago. He came to Fiorentina on the recommendation of a friend, previously he worked with Robert Koczwara at a restaurant in Mamma Mia. In her free time, she is interested in sports and fast cars. He relaxes most with music and nature. He believes that in the profession of sous boss he can motivate people to act, he can manage a team and pass on their knowledge.

team-member-img

Martyna Przewlekły

Manager

She started her gastronomic adventure after a 3-year career in a corporation, after which she put everything on one card and began to delve into the gastronomy industry. Associated with the group since the management of the Boccanera restaurant. The action motivates her to smile on the faces of other people. In her free time, she likes to travel and cheer for her beloved volleyball team PGE Skra Bełchatów. She thinks, that In working with the team, the most important thing is the respect for the other person and people who can create the best team are stronger than the individual.

team-member-img

Michał Banakowicz

Manager

Vision wizard and traveler. He started his adventure with the MSHG group in the restaurant La Grande Mamma, and then in restaurant La Campana, where he discovered a passion for wine. In addition to gastronomy, he is passionate about travel. He visited, inter alia, Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Thailand and the Philippines. He loves learning about new cultures and interesting people. In addition to traveling, he likes to experiment in the kitchen: he loves street food from the regions of Thailand and Italy. He spends his free time with family and friends. In crisis situations, it adapts to a given situation and responds to current needs. He constantly looking for new solutions. It is focused on people, building harmony and understanding in a team. The greatest motivation for him is the smile of a satisfied team and guests.

team-member-img

Robert Koczwara

Chef

Z gastronomią związany jest od 1995 roku. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, uczestniczył w licznych stażach i szkoleniach we Włoszech, m.in. w Piemoncie i Toskanii. Pierwszą, siostrzaną restaurację Trattoria Mamma Mia współtworzył od momentu otwarcia – 2006 roku. W kolejnych latach odpowiadał za szkolenie szefów kuchni nowych restauracji w grupie: restauracji Bianca, Boscaiola, La Grande Mamma i The Spaghetti. Zapytany o definicję idealnego szefa kuchni – wskazuje pracowitość, sumienność i zaangażowanie. Prywatnie miłośnik podróży, bezgranicznie oddany swoim dzieciom, z którymi uwielbia spędzać czas.

team-member-img

Grzegorz Przebinda

Sous Chef

Jego  przygoda z branżą rozpoczęła się 12 lat temu. Do Fiorentiny trafił z polecenia znajomego, wcześniej pracował z Robertem Koczwarą w restauracji w Mamma Mia. W wolnych chwilach interesuje się sportem i szybkimi samochodami. Najbardziej relaksuje się przy muzyce i naturze. Uważa, że w zawodzie sous szefa umie motywować ludzi do działania, zarządzać zespołem i przekazywać swoją wiedzę.

team-member-img

Martyna Przewlekły

Manager

Przygodę gastronomiczną rozpoczęła po 3 letniej karierze w korporacji, po tym czasie postawiła wszystko na jedną kartę i zaczęła zagłębiać się w branży gastronomicznej. Z grupą związana jeszcze od czasu zarządzania restauracją Boccanera. Do działania motywuje ją uśmiech na twarzy innych ludzi . W wolnych chwilach lubi podróżować oraz kibicować ukochanej drużynie siatkarskiej PGE Skra Bełchatów. W pracy z zespole najważniejszy jest dla niej wzajemny szacunek do drugiego człowieka oraz ludzie, którzy potrafią stworzyć najlepszy zespół: silniejszy niż poszczególne jednostki.

team-member-img

Michał Banakowicz

Manager

Kreator i podróżnik. Przygodę z grupą MSHG rozpoczął w restauracji La Grande Mamma, a potem także w restauracji La Campana, gdzie odkrył zamiłowanie do wina. Poza gastronomią jest pasjonatem podróży. Zwiedził między innymi Sri Lankę, Singapur, Malezję, Tajlandię i Filipiny. Uwielbia poznawanie nowych kultur i ciekawych ludzi. Poza podróżami lubi eksperymentować w kuchni: uwielbia street food z regionów Tajlandii i Włoch. Wolny czas spędza z rodziną i przyjaciółmi. W sytuacjach kryzysowych dopasowuje się do danej sytuacji i reaguje na bieżące potrzeby. Szuka rozwiązań i docieka. Nastawiony jest na ludzi i budowaniu harmonii i zrozumienia w zespole. Największym motywatorem dla niego jest uśmiech zadowolonego zespołu oraz Gości.

Inspiracją do powstania Fiorentiny była przepełniona duchem renesansu, stolica słonecznej Toskanii – Florencja. Restauracja znajduję się na ul. Grodzkiej jednej z głównych i bardziej reprezentacyjnych traktów w Krakowie, pośród urokliwych kamienic i klimatycznych uliczek. W naszych wnętrzach sielankowy klimat kwiatu Toskanii łączy się z dostojną architekturą Krakowa.

Swoją nazwę restauracja zaczerpnęła od wyjątkowego sposobu cięcia mięsa. Jest to część odcinana z polędwicy, odpowiadająca kręgom lędźwiowym – od połowy części grzbietowej do ogona.

Fiorentina restauracja włoska steki
Bistecca alla fiorentina

Naszą specjalnością jest wspaniała bistecca alla fiorentina – czyli stek po florencku. Sekret bistecca alla fiorentina tkwi w wyjątkowym sposobie cięcia mięsa i jego jakości. Wyglądem przypomina T bone steak, zawsze zawiera kość z częścią polędwicy po jednej stronie, a rostbefu po drugiej.

Mięso na naszą bistecca pochodzi z 8 letnich krów rasy Angus i Hereford, jest sezonowane przez minimum 30 dni zanim można je odpowiednio zgrillować. Bistecca alla fiorentina serwowana jest zawsze krwista- wówczas można w pełni delektować się jej wyjątkowym smakiem.

Nasze menu

W naszej karcie znajdą Państwo również dania bazujące na tradycyjnych włoskich składnikach podane w nowoczesnych aranżacjach, nieoczywiste połączenia smaków, produkty świeże, nieprzetworzone i nie zawierających konserwantów. Potrawy przygotowane z najwyższą starannością, z pełną dbałością o szczegóły i składniki serwowane w kilku odsłonach w czasie jednego kulinarnego doświadczenia.

Nasze menu zmienia się wraz z nastaniem kolejnej pory roku – hołdujemy produktom najwyższej jakości. Do makaronów używamy tylko najlepszego gatunku mąki z pszenicy durum.

Fiorentina restauracja włoska steki
Book a table
Contact Details

The inspiration for setting up Fiorentina was Florence, the capital of sunny Tuscany, saturated with the spirit of Renaissance. Our interiors combine the idyllic climate of Florence with the noble architecture of Krakow.

The restaurant took its name from the unique way of cutting meat wherein lies the secret of the perfectness of the Florentine steak. This is the part cut from the sirloin (short loin) corresponding to the lumbar vertebrae – from the middle of the back to the tail.

Fiorentina restauracja włoska steki
Bistecca a la fiorentina

Our specialty is the delicious Bistecca a la Fiorentina – that is beefsteak Florentine style. The secret of Bistecca a la Fiorentina lies in the unique way of cutting meat and its quality. It looks like a T-bone steak and always contains a bone with fillet (tenderloin) on one side and strip steak on the other side.

The meat for our bistecca comes from 8-year-old Angus and Hereford cows and is left to mature for a minimum of 30 days before it can be properly grilled. Bistecca a la Fiorentina is always served rare – then its exceptional taste can be fully appreciated.

Our menu

In our menu, you will also find dishes based on traditional Italian ingredients, served in modern arrangements, non-obvious combinations of flavours, fresh, unprocessed ingredients, with no preservatives. The dishes are prepared with the utmost care, with great attention to detail, and the ingredients are served in different guises during your culinary experience.

Our menu changes according to the seasons of the year – we are committed to products of the highest quality. For pastas, we only use the finest durum wheat flour.

Fiorentina restauracja włoska steki

The inspiration for setting up Fiorentina was Florence, the capital of sunny Tuscany, saturated with the spirit of Renaissance. Our interiors combine the idyllic climate of Florence with the noble architecture of Krakow. The restaurant took its name from the unique way of cutting meat wherein lies the secret of the perfectness of the Florentine steak. In our menu, apart from the unique Florentine steaks, you will find dishes based on traditional Italian ingredients, served in modern arrangements.

Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska

Fiorentina offers that which is the quintessence of Italian cuisine – the simplicity and joy of composing dishes. We rely on the best ingredients imported from various regions of Italy. Our menu changes 4 times a year. We are committed to products of the highest quality and seasonal products from which we can extract the essence of taste. The menu is based on fresh, unprocessed ingredients, without any preservatives, colours or processing aids.

Check out our guest reviews:    

Check out our guest reviews:    

Fiorentina connects people with passion. Our team is made up of energetic, creative and young people working on a common goal – the satisfaction of the guest visiting our restaurant.

Table booking

Booking is very easy. Call us on (+48) 12 345 67 89, Monday to Sunday, between 9.00 am and 10.00 pm, or use the form below.

Online booking can be made not later than 24 hours before the time of the visit. Fill in the form and we will contact you as soon as possible.

Our offer

For our guests, we organise:

  • special occasion parties
  • corporate and social events
  • festive events
  • business meetings (including the option of exclusive booking of the whole restaurant)
  • wine-tasting dinners paired with professional wine training suited to the guests’ expectations

Find out more

Fiorentina restauracja włoska

The inspiration for creating the Fiorentina restaurant was Florence, the capital of sunny Tuscany, replete with the spirit of the Renaissance. Our interiors combine the idyllic atmosphere of Florence with the noble architecture of Krakow. The restaurant took its name from the unique way of cutting meat wherein lies the secret of the perfect quality of the Florentine steak. In our menu, apart from the exceptional Florentine steaks, you will find dishes based on traditional Italian ingredients, served in modern arrangements.

Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska

Fiorentina offers that which is the quintessence of Italian cuisine – the simplicity and joy of composing dishes. We rely on the best ingredients imported from various regions of Italy. Our menu changes 4 times a year. We are committed to products of the highest quality and seasonal products from which we can extract the essence of flavours taste. The menu is based on fresh, unprocessed ingredients, without any preservatives, colours or processing aids.

Check out our guest reviews:    

Check out our guest reviews:    

Fiorentina connects people with passion. Our team is made up of energetic, creative and young people working towards a common goal – the satisfaction of guests visiting our restaurant.

Booking a table

Booking a table is very easy. Call us on (+48) 48 12 426 46 08, Monday to Sunday, between 9.00 am and 10.00 pm, or use the form below.

Online booking can be made not later than 24 hours before the time of the reservation. Fill in the form and we will contact you as soon as possible.

What we propose

For our guests, we organise:

  • special occasion parties
  • corporate and social events
  • festive events
  • business meetings (including the option of an exclusive booking of the entire restaurant)
  • wine-tasting dinners paired with professional wine training suited to guests’ expectations

Find out more

Fiorentina restauracja włoska
team-member-img

Joanna Krupa

team-member-img

Rafael Anson Oliart

Prezydent Europejskiej Akademii Gastronomicznej
Opinia o restauracji włoskiej Fiorentina

team-member-img

Andrzej Wajda

Dobra restauracja włoska - opinia Andrzej Wajda

team-member-img

Anja Rubik

Pyszne włoskie jedzenie - opinia Anja Rubik

team-member-img

Andrzej Chyra

Opinie o włoskiej restauracji Fiorentina w Krakowie

team-member-img

Diego Navarro

Ristorante Italiano Fiorentina Krakow

team-member-img

Olivier Janiak

Włoska restauracja - genialne jedzenie - opinia Olivier Janiak

team-member-img

The Scorpions

Fiorentina - Italian cuisine

team-member-img

Rafał Sonik

Opinia o restauracji - Rafał Sonik

Joanna Krupa

Rafael Anson Oliart

Andrzej Wajda

Anja Rubik

Andrzej Chyra

Diego Navarro

Olivier Janiak

The Scorpions

Rafał Sonik

Inspiracją do powstania Fiorentiny była przepełniona duchem renesansu, stolica słonecznej Toskanii – Florencja. Nasze wnętrza łączą sielankowy klimat Florencji z dostojną architekturą Krakowa. Swoją nazwę restauracja zaczerpnęła od wyjątkowego sposobu cięcia mięsa, w którym tkwi sekret doskonałości fiorentiny. W naszej karcie, prócz unikatowych steków fiorentina, znajdą Państwo dania bazujące na tradycyjnych włoskich składnikach, podane w nowoczesnych aranżacjach.

Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska
Fiorentina restauracja włoska

Fiorentina oferuje to, co jest kwintesencją włoskiej kuchni – prostotę i radość komponowania potraw. Bazujemy na najlepszych składnikach, sprowadzanych z różnych regionów Włoch. Nasza karta zmienia się 4 razy w roku. Hołdujemy produktom najwyższej jakości i produktom sezonowym, z których możemy wydobyć esencję smaku. Menu opiera się na produktach świeżych, nieprzetworzonych, bez konserwantów, barwników i ulepszaczy.

Sprawdź pozostałe opinie naszych Gości:    

Sprawdź pozostałe opinie naszych Gości:    

Fiorentina  łączy ludzi z pasją. Nasz zespół tworzą energiczni, kreatywni i młodzi ludzie pracujący nad wspólnym celem – zadowoleniem Gościa odwiedzającego naszą restaurację.

Rezerwacja stolika

Rezerwacja jest bardzo łatwa. Zadzwoń do nas pod numer +48 48 12 426 46 08, od poniedziałku do niedzieli, między 9.00 a 22.00 lub użyj poniższego formularza.

Rezerwacji online można dokonać najpóźniej 24 godziny przed przybyciem. Po wypełnieniu formularza skontaktujemy się tak szybko, jak to możliwe.

Nasza oferta

Dla naszych gości organizujemy:

  • przyjęcia okolicznościowe
  • przyjęcia firmowe i integracyjne
  • przyjęcia świąteczne
  • spotkania biznesowe (z możliwością rezerwacji całej restauracji na wyłączność)
  • kolacje połączone z degustacją wina i profesjonalnym szkoleniem winiarskim w zakresie odpowiednim do oczekiwań gości

Dowiedz się więcej

Fiorentina restauracja włoska