Viva! Kuchnia – Przepisy mistrzów, to kulinarne propozycje finalistów konkursu Wine & Food Noble Night 2018.
W najnowszym wydaniu tego dwutygodnika, szef Kuchni Fiorentiny, nominowanej do finału konkursu Wine & Food Noble Night – Robert Koczwara, miał okazję zaprezentować przepis na wyjątkową pierś z kaczki z gruszką i młodymi ziemniakami.
Konkurs Wine & Food Noble Night, to prestiżowy konkurs kulinarny organizowany od 2007 roku. W pierwszym etapie konkursu Fiorentina została wyselekcjonowana spośród wielu restauracji na podstawie karty menu, doboru smaków, jakości obsługi oraz dbałości o aranżację wnętrza. Następnie już 13.10.2018 podczas finału konkursu – kolacji degustacyjnej, przez publiczność i Jury Profesjonalne wyłoniona zostanie zwycięska restauracja. Podczas trwania Gali goście będą mieli niepowtarzalną okazję do obserwowania zespołu Fiorentiny podczas gotowania.
Warto dodać, iż nasza siostrzana restauracja – Szara Gęś w roku 2017 w konkursie Wine & Food Noble Night zdeklasowała rywali, zdobywając pierwsze miejsce w trzech kategoriach: Przystawka, Danie Główne i Wyróżnienie Jury Profesjonalnego.
Zobaczcie przepis Roberta i bądźcie z Nami w sobotę 13.10.2018!